Ekonomi

Uzun süredir kullanılmayan araçlar için ustadan uyarı

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte verimli kullanılmayan araçların akülerinin bitebileceği konusunda uyarıda bulunan Anıl Köse, akü şarj döngüsünün devam etmesi için sadece araçları çalıştırmanın yeterli olmadığını, akülerin şarj edilmesi gerektiğini söyledi. aynı anda hareket ettirilebilir.

Aralık ayı itibariyle hava sıcaklıklarındaki düşüş, araçların çalışmasında hayati önem taşıyan aküleri de etkilemeye başladı. Düzenli olarak kontrol edilmeyen aküler, özellikle uzun süre kullanılmayan araçlarda tükenme riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Bir profesyonel tarafından kontrol edilmeden durumu anlaşılamayan pillerin korunması için ustalar çeşitli tekliflerde bulunurlar. Uzun süre kullanılmayacak araçlarda akü kutup başlarının sökülmesinin etkili olabileceğini kaydeden Eskişehir’de akü bakım ve değiştirme ustası Anıl Köse, akünün kendini yenilemesi için araçta bulunan şarj cihazının çalışması gerektiğini vurguladı. , ve bu da aracı hareket ettirmekle mümkündür. Ekonomik açıdan en etkili yolun araç aküsünü düzenli olarak kontrol ettirmek olduğunun altını çizen Köse, sürücülerin sürprizlerle karşılaşmamak için profesyonelce hareket etmesi gerektiğini belirtti.

“Pil bittiğini ilan eden bir ürün değil”

Akünün kesin bir son kullanma tarihinin olmadığını ve muayene edilmesinin değerli olduğunu söyleyen akü bakım ve değiştirme ustası Anıl Köse, “Bilinen pandemiden dolayı birçok araç döşendi. Hala üzerinde yatan araçlar var. bu araçların akülerinde bir sorun olmaması için vatandaşlar bize gelip test için ulaşabilecekleri kontrol noktalarına gidebilirler.Şu anda hava sıcaklığından dolayı araçlar yürüyor.Ani değişimlerle hava sıcaklığı günlük 10-15 derece gibi düşerse bu aküler çalışamaz hale gelir ve çalışamaz hale gelir.Bu nedenle vatandaşların akülerini mutlaka kontrol ettirmeleri gerekir.Vatandaşın gittiği yerde araç çalışmayabilir.” mola sırasında bile başlamayın. Çünkü pil, bittiğini haber veren bir eser değil. Son kullanma tarihi olan bir eser de değildir. Anında biter ve aracınızı tekrar çalıştıramazsınız. Bu nedenle her kış girişinde akülerimizi kontrol ettirmek zorundayız.”

“Aracın durduğu yerde çalışmasının bir faydası yoktur, aracın aküsünü şarj edebilmesi için hareket etmesi gerekir”

Akünün korunabileceğini öne süren Köse, “Kullanılmayan araçlarda kutup başları çıkarılabiliyor. Özellikle yatarak duran araçlarda akünün boşalmaması için bu işlem yapılabilir. Pandemi bitti diyebiliriz. , ancak birçok kişi hala araçlarını kullanmıyor ve evlerinde yatıyor. Terminalleri kaldırabilirlerse faydasını görecekler. “İşe yaramaz. Çünkü dururken birden fazla aracın alternatörü devreye girmez. Aküyü şarj edebilmesi için aracın hareket etmesi gerekiyor” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu